Trénování paměti

Žijeme ve zvláštní době, která je pro mnohé z nás dost těžká. Ale i těžká doba jednou pomine a je důležité, udržet si dobrou náladu a kondici fyzickou i duševní. Rádi bychom vám zprostředkovali trochu zábavy i poučení z oblasti trénování paměti. Knihy, které vám přiblížíme, jsou určeny všem generacím a lze si je vypůjčit v naší knihovně.

Můžete se těšit na seriál článků, které procvičí Vaši duševní kondici.

1. Mentální rozcvičky

1. díl - Mentální rozcvičky

Cvičení mentální kondice - knihaBÍLKOVÁ, Jana. Cvičení mentální kondice : 365 úkolů na celý rok. Vydání první. Praha: Portál, 2019. 150 stran

 

Víte, že kromě tělesných rozcviček existují i ty mentální? Tato kniha vám jich nabízí přesně 365.

 

Více ...

2. díl - Mozkohrátky

Seznamte se s další zajímavou knihou z fondu naší knihovnyNajdete ji v dětském oddělení 

Mozkohrátky - kniha

VEJSADOVÁ, Jana. Mozkohrátky : trénink paměti nejen pro děti. 1. vydání. Brno.

V knize „mozkohrátek“ najdete hrátky s pamětí pro celou rodinu v různých stupních obtížnosti. Můžete se s nimi bavit společně s dětmi. S malými dětmi, předškoláky i malými školáky poznáte paměťové techniky a strategie, které využijete nejen při učení, ale v každodenním životě. Rodiče i prarodiče zde zase najdou rady, jak nezapomenout a využívat to, co si při hře s dětmi osvojili. 

Více ...

3. díl - Trénujte si paměť

Dnes si představíme knihu Trénujte si paměť, najdete ji ve fondu naučné literatury v odd. pro dospělé čtenáře. 

kniha Trénujte si paměťJitka Suchá; Trénujte si paměť. Vyd. 1. Praha: Portál, 2010. 211 stran.

 

Publikace od zkušené autorky nabízí praktické návody k pravidelnému procvičování mozkové činnosti. Úkoly jsou rozděleny do jednotlivých kapitol podle toho, jaká kognitivní funkce je jimi převážně procvičována. Jde o úlohy na procvičování dlouhodobé i krátkodobé paměti, slovní zásoby, koncentrace pozornosti, prostorového myšlení a představivosti, logického myšlení a myšlení v souvislostech. Kniha předkládá úlohy na různém stupni náročnosti. 

 

 

Více ...