Podpořte akci #knizkaprosestricku

Logo KnizkaprosestrickuSvaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN) děkuje zdravotníkům a spouští iniciativu #knizkaprosestrickuSČKN si maximálně váží práce sester, lékařů a dalších zdravotnických pracovníků, kteří v těchto dnech intenzivně pečují o pacienty nemocné Covidem-19, a letos tedy nemají mnoho možností připravit se na blížící se Vánoce. Nabízí tak veřejnosti možnost poděkovat zdravotnickým pracovníkům za jejich nasazení tím, že pro ně mohou koupit a darovat jim knížku.

Knihkupectví, která mají na mapě na webu www.knihatislusi.cz červenou značku s křížkem, mají nejen otevřená výdejní okénka, ale budou ve svých prodejnách knížky koupené zdravotníkům shromažďovat a následně je po domluvě dopraví do nejbližšího místního zdravotnického zařízení.

 

Webové stránky projektu Kniha ti sluší se od 11. listopadu 2020 stávají on-line platformou, jejímž cílem je poradit čtenářům, kde a jak v době nouzového stavu, kdy musí být knihkupectví zavřená, objednat a koupit knihu, kde najít nejbližší knihkupectví s výdejním místem, v němž si mohou knihy online předtím objednané vyzvednout. A jak už bylo zmíněno, poradí také, kde je možné zanechat knihy zakoupené pro zdravotníky.

 

„Rádi bychom za Svaz českých knihkupců a nakladatelů poděkovali našim zdravotníkům za jejich nasazení v boji proti Covidu, první zásilku knížek dnes odesíláme do  nemocnice na Královských Vinohradech. Rádi bychom, aby si čtenáři prostřednictvím rozcestníku na www.knihatislusi.cz mohli vybírat z maximální šíře nabídky, a pokud budou chtít, mohli své poděkování vyjádřit tím, že jednu z nakoupených knih nechají na prodejně “pro sestřičku”. S radostí budeme průběžně informovat o dárcích i reakcích obdarovaných. Pokusíme se do iniciativy #knizkaprosestricku zapojit co nejvíce knihomilů,” říká Marcela Turečková, ředitelka SČKN.