Výstava fotografií - FOTOKROUŽEK ZŠ J.K.TYLA V PÍSKU

Informace o akci a jejím konání

Skupina TeriFoto Sokola Písek představuje FOTOKROUŽEK ZŠ J.K.TYLA V PÍSKU od 1. října do 31. prosince ve vestibulu Domu kultury Protivín

Náš první fotografický tým vznikl již před jedenácti lety. Základním kamenem každoročně obnovovaného týmu je elán, odhodlání, nadšení a energie každého účastníka. Za materiální i duchovní podpory školy a rodin jednotlivých členů se pravidelně v pátek o půl čtvrté

odpoledne schází 10 – 12 mladých fotografů nejen z naší, ale i z dalších píseckých škol. Ti postupně získávají nové poznatky a zkušenosti, učí se od sebe navzájem. Po nějakém čase se vždy novým účastníkům kroužku v hlavách „rozsvítí“ a pochopí, jak funguje expoziční trojúhelník a světlo samotné, protože fotografování je přeci o světle. Při pečlivosti trpělivosti

a podporou týmového ducha při veškeré činnosti kroužku se nechají vytvářet fotografie vysoké hodnoty, takže po nějakém čase se dostavují již konkrétní výsledky, s kterými se nemusíme stydět vyjít na veřejnost.

Náš kroužek i jednotlivci se účastnili a dobře umísťovali v republikových i mezinárodních výstavách a soutěžích. Za velký úspěch lze považovat první místo v celostátní soutěži o nejlepší fotografický komiks.

Akcemi poslední doby byly vernisáže a výstavy v naší školní galerii a v galerii Portyč, které se již staly tradičními. Dříve jsme vystavovali také v Poštovní spořitelně a městské knihovně.

Díky naší spolupráci s fotografickou skupinou TeriFoto Sokola Písek se nejen podílíme na jejich výstavách pro píseckou veřejnost, ale spolupracujeme i s fotografy z partnerských měst Deggendorf, Wetzlar a Bad Leonfelden - soutěžíme, zúčastňujeme se společných workshopů. Také využíváváme jejich ateliér.

Na fotografiích, které najdete na této výstavě, spolupracovali: Oldřich Mašek, Kateřina Kolářová, Tomáš Kuchta, Šimon Hrdlička, Dominik Karas, Klára Malafová, Pavla Šafránková, Amia Hladká, Jaroslav Václav Cuřín, Jakub Zeman, Adam Turinský, Markéta Kuntová.

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 1. říjen 2021