DON QUIJOTE de la ANCHA - ZRUŠENO!

Informace o akci a jejím konání

PŘEDSTAVENÍ ZRUŠENO!

Představení Don Quijote de la Ancha, v hlavní roli se světovým chůdohercem Lenoire Montainem, cestou humoru přibližuje velkou literární postavu Dona Quijota a zároveň myšlenky našeho velkého pedagoga J.A. Komenského. Tato vynikající komedie divákům přináší spoustu smíchu a zábavy. Představení je velice komunikativní, setkává se

s nebývalým úspěchem u diváků všech věkových skupin. Inscenace se již stala legendou - slaví 33 let od prvního uvedení, má za sebou pět tisíc repríz a hlavní představitel se stal držitelem českého rekordu v představení odehraných na chůdách.

Svéráznému zpracování osudů Dona Quijota a věrného služebníka Sancho Panzy nechybí humor, nadsázka, fantazie ani mystifikace. Po formální stránce zvolil režijní poradce představení, autor, mim, básník těla i duše Boleslav Polívka cestu didaktické klaunikyády.

S vědomím toho, že společnost je poznamenaná dekadencí a nedostatkem ideálů

a opravdových vzorů, předstupují před diváky 2,38 m vysoký profesor španělského jazyka a literatury a 120ti kilogramová Ancha pracující jako vychovatelka na kominickém internátě ve Šlapanicích, v kostýmech Dona Quijota a Sancho Panzy. Se skupinou španělštinářů se ujímají nelehkého úkolu: - co nejlépe ztvárnit příběh důmyslného rytíře Dona Quijota.

Délka akce: 75 minut
Žánr: komedie

Datum lokální premiéry: 20. září 2021