Tady Havel, slyšíte mě?

Tady Havel, slyšíte mě?

Prezident, občan, režisér, přítel, manžel, pacient, muž na sklonku života... Unikátní dokument Petra Jančárka Tady Havel, slyšíte mě? vrací do centra pozornosti Václava Havla v jeho známých, ale i veřejnosti dosud skrytých polohách. Vychází přitom z nikdy nepublikovaného materiálu, natočeného během posledních let jeho života. Film vstupuje do kin v době, kdy Havlův myšlenkový odkaz a důraz na individuální svobodu ve společnosti rezonují silněji než kdy dříve. Václav Havel k nám znovu promlouvá. A my ho znovu potřebujeme slyšet.

Slovo režiséra: „Já bych byl rád, aby si lidé od Václava Havla poslechli hlavně to, že vždy stojí za to držet linku, obhajovat svůj vlastní názor, a také to, co je pro mě z jeho odkazu nejdůležitější: že by si měli zvyknout a naučit se absolutně ručit za to, co dělají – za své názory a za své postoje.“

Tady Havel, slyšíte mě? je víc než jen další v řadě dokumentů. Dvanáctiletý odstup premiéry filmu od odchodu Václava Havla násobí intenzitu sdělení, které přináší dnešním divákům. Svou autenticitou, otevřeností a obsahem zaujme nejen Havlovy příznivce a ty, kteří mají jeho angažované působení ještě v živé paměti. Film mapuje poslední životní etapu výjimečného člověka s výjimečným osudem a je jedinečnou příležitostí ocitnout znovu v jeho bezprostřední blízkosti.

Vstupné 130 Kč.

Délka akce: 86 minut
Rok výroby: 2019
Datum lokální premiéry: 11. duben 2024

Informace o akci a jejím konání

Režie

  • Petr Jančárek